Bagaimana Saya Jana Income RM15,000 Sebulan Menjual Tudung, Walaupun Tanpa Premis!

Assalammualaikum & Hi! Nama saya Madihah Mustafha!

Saya telah menceburi bidang perniagaan dengan menjual tudung sejak tahun 2012 lagi. Ketika itu, saya masih lagi sedang menuntut di sebuah IPT. Pada awalnya, saya hanya buat secara suka-suka sahaja. Saya hanya jual tudung ini kepada rakan-rakan terdekat sahaja.

Tapi lama-kelamaan, ramai pula yang nak beli tudung dari saya. Maklumlah, tudung yang saya jual ketika itu, memang kena dengan selera rakan-rakan yang kebanyakannya adalah golongan student. Tudung yang saya jual, harganya sedikit bajet, tetapi kualitinya tetap baik dan cantik!

Disebabkan permintaan yang semakin tinggi! Maka, saya telah bertekad untuk menjalankan perniagaan tudung ini dengan lebih serius lagi.

Sebagai seorang yang bergelar pelajar ketika itu, saya memang tidak mempunyai modal yang besar. Jadi, nak tak nak, saya gunakan sebahagian duit PTPTN yang saya terima, sebagai modal untuk saya mula membeli stok!

Alhamdulillah! Bermula dari modal pertama yang berjumlah RM600…. saya berjaya “rolling” duit itu sehingga menjana pendapatan 4 angka setiap bulan walaupun saya masih lagi sedang belajar!

Perkara ini telah membuka mata saya dan saya nampak, bisnes tudung ini mempunyai potensi yang sangat besar!
Seronoknya Menjual Tudung!


Ini pula adalah borang poslaju yang saya isi setiap hari. Order dari customer sememangnya masuk hari-hari!.

Dulu, masa mula-mula bisnes, memang saya akan buat penghantaran setiap hari. Tetapi bila pelanggan dah makin ramai, saya buat penghantaran 2 kali seminggu sahaja. Tujuannya… supaya 5 hari lagi, saya dapat fokus untuk membuat kerja-kerja pemasaran dan jualan.

5 hari saya akan fokus layan whatsapp, facebook dan ambil order. Lagi 2 hari, saya akan fokus uruskan pembungkusan produk dan penghantaran sahaja.

Secara purata, sale saya setiap hari adalah ratus-ratus ringgit sahaja, tetapi bila dikumpulkan seminggu… sebulan… ianya agak lumayan juga! Lagi-lagi kalau tiba musim raya! Lagi masyuukk…. Boleh mencecah RM25k sebulan.. semuanya hanya dilakukan dari rumah sahaja sambil-sambil jaga anak!

Apa sebenarnya rahsia saya? jika korang serius nak belajar saya akan guide dari A to Z…

Klik jer kat sini http://www.bisnestudung.com/

 

About admin 484 Articles
to update

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*