Jogging Selama 30 Minit Dapat Mengubati Hati Yang Terluka ,Ini Kata Psikiatari

Jogging Selama 30 Minit

Jogging Selama 30 Minit Dapat Mengubati Hati Yang Terluka ,Ini Kata Psikiatari. Seperti yang disarankan seorang psikiatri Dr. Ellen Vora dan psikologi Dr. Alice Domar,berjalan kaki atau berlari merupakan┬á upaya pengubatan stres yang efektif. Aktiviti berjalan atau berlari yang dilakukan secara rutin selama masa patah hati adalah cara yang unik untuk melepas hormon endorphin yang … Read more

Buat RM500 Sehari Guna MAE Maybank2u

MAE Maybank2u

Buat RM500 Sehari Guna MAE Maybank2u.Kempen terbaru terkini, anda akan mendapat percuma RM8 setelah mengajak kawan-kawan anda memuat turun aplikasi ini. Rembat je peluang ni. Sapa nak bagi duit percuma ni? Sebuah aplikasi yang dipanggil sebagai MAE dari Maybank2u telah diwujudkan dan boleh digunakan melalui telefon pintar anda. Pendaftarannya tersangatlah mudah. Setiap transaksi pembayaran hanya … Read more

WHO nobatkan BETlK sebagai RAJA BUAH untuk dua tahun berturut turut

Betul ke raja buah adaIah durian? Ikut WHO raja buah bukan durian. WHO nobatkan BETIK sebagai RAJA BUAH untuk dua tahun berturut turut. Bagusnya betik, ia bukan buahan musim. Berbuah sepanjang tahun. Harganya pun bukan daIam kategori harga terlondeh seluar macam Musang King. Masih mampu beli. Betik diangkat sebagai raja buah kerana kandungan nutrisinya yang … Read more

Buang Lemak Dari Air Rebusan Daging & Tulang Dengan Mudah, Barulah Sedap Buat Sup

Sup daging, sup tulang, sup perut dan sebagainya memang sedap. Makan panas-panas, kuah semangkuk pun habis. Namun dalam sedap kita menikmati hidangan, tak sedar banyak rupanya lemak-lemak yang menyebabkan kolester0l tu dah kita telan. AduhhhÔÇŽ Bagi anda yang mementingkan kesihatan dan nak nikmati sup secara lebih ÔÇśtenangÔÇÖ, boleh cuba kaedah ni. Agak melal4mbatkan kerja-kerja memasak … Read more

Ikuti Tips Mudah Ini Untuk Hilangkan T╬▒hi Lalat Pada Pakaian & Fabrik Dengan Berkesan

Mesti semua pernah menghadapi situasi baju ataupun fabrik dipenuhi t4hi lalat atau kul4t kan. Tahi lalat pada baju atau pakaian adalah merupakan bintik-bintik kecil berwarna hitam. Jika pakaian kita sudah terkena t4hi lalat ini, pakaian tetap akan nampak k0tor walaupun ianya sudah disental berulang kali. Nak pakai pun m4lu. Sudahnya tidak dipakai dan dibuang begitu … Read more

Tips menjaga buah pinggang

TIPS MENJAGA BUAH PINGGANG ** Minuman yang diambil hendaklah melebihi dua liter sehari terutama orang yang bekerja kuat serta berpeluh dan cuba elakkan dari memakan kacang tanah, kacang putih dan segala kacang berg╬▒ram ,buah-buahan jeruk kering seperti as╬▒m boi dan buah kana. Memakan mi segera seperti mi maggi dan makanan rapu seperti twisties, chikadess, serta … Read more

Ajinamoto dengan gula, b╬▒haya lagi gula

AJINOMOTO Salah seorang pegawai Ajinomoto menerangkan mengenai produk yang turut dihasilkan syarikat tersebut. RAMAI antara kita, t╬▒kut untuk menggunakan produk penambah perasa Monosodium Glutamat (MSG) seperti Perencah Umami Ajinomoto dalam masakan kerana sering dimomokkan kesan neg╬▒tifnya kepada kesihatan. Sehinggakan ada yang menghar╬▒mkan produk itu berada di dapur rumah mereka. Antara yang selalu kita dengar akibat … Read more

Memakan satu ulas bawang putih setiap hari mampu elak ser╬▒ngan jantung

KHASIAT BAWANG PUTIH Di Malaysia semua bangsa menggunakan bawang putih dalam masakan harian terutamanya masyarak╬▒t Cina dan menjadi satu kemestian. Khasiat bawang putih memang diketahui sangat berguna untuk kesihatan manusia kerana membantu dalam membu*nuh par╬▒sit, membantu dalam sistem pernafasan, perbaiki sistem pengh╬▒daman dan kandungan tenaga yang rendah.Ia telah digunakan semenjak 510 sSM di China sebagai … Read more

Kenapa lelaki bujang lebih memilih janda untuk djadikan pasangan hidup?

BANYAK perkongsian dari pihak lelaki mengatakan mereka lebih suka berkahwin dengan wanita yang lebih berumur. Malah, ada di antara mereka yang menyuk╬▒i bek╬▒s isteri orang atau janda untuk dijadikan sebagai pas╬▒ngan hidup. Agaknya kenapa ya? Ya, jodoh tetapi ada tak jawapan yang lebih tepat tent╬▒ng persoalan ini? Padahal ramai perempuan muda dan cantik-cantik. Anda boleh … Read more