Lepas Guna TRICK Ini, Monyet Lari Lintang Pukang Langsung Tak Lagi Datang Ke Kebun

Sejak kebelakangan ini ramai yang mula berjinak-jinak bercucuk tanam, bagi saya ianya satu aktiviti yang menyihatkan serta mengurangkan kos perbelanjaan dapur.

Namun bukan semua cerita indah belaka, ada juga tanaman yang tidak menjadi kerana diserang serangga, penyakit dan haiwan liar seperti babi, tupai dan monyet.

Artikel pagi isnin ini saya kongsikan satu petua ringkas dan mudah cara HALAU monyet yang selalu menganggu tanaman anda.

“Buat kat kampung MIL Hari tu, kera dengan beruk sekali datang dalam 30 ekor, habis buah durian dan machang digugurkan. Buah durian dah besar2 bola sepak tu, tapi masih muda tergolek bawah pokok¬†

Lepas guna saya tips ni, tak de dah datang beruk dan kera tu. So, conclusionnya, BERJAYA! РRiz Othman 

CARA HALAU MONYET

Ubat gegat (tumbuk bagi hancur)
Belacan (hancur2 kan dengan tangan)
Tepung gandum

Campur kesemua 3 bahan ni, bungkus macam dalam gambar yang saya buat, lepas tu gantung di mana2 saja laluan cik monyet atau cik babii tu.

Sukatan agak2 la, hari tu saya guna 6 keping belacan, 6 packet sedang ubat gegat, 250gm tepung gandum.

Ada testimoni kata cik monyet terkinja2 dan melompat lepas dia pegang salah satu bungkusan yang sangkut di pokok haha…

Cubalah. Good luck!

Jika anda rasa artikel ini bermanfaat, jangan lupa share di wall facebook anda terima kasih – Sifudurian via Roz Othman

About Sifudurian 164 Articles
BLOGGER, WRITER, FARMER

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*